Hoog contrast

Gratis subsidie voor isolatie

Ligt je inkomen rond het sociaal minimum? Dan kun je subsidie voor isolatie krijgen! De subsidie is in de meeste gevallen genoeg om de hele isolatie van te betalen. Je hoeft dan zelf niks bij te betalen.

Veel huizen in Drenthe verbruiken nog te veel energie. Dat is jammer, want daardoor betaal je iedere maand te veel om jouw woning warm te houden. Door jouw huis te isoleren, verbruik je minder energie en heb je een lagere energierekening.

Maar je huis isoleren kost geld en niet iedereen heeft daar het geld voor. Daarom gaat provincie Drenthe huishoudens met een inkomen rond het sociaal minimum helpen bij het isoleren van hun huizen. De provincie betaalt hun rekening van spouwmuur- en/of bodemisolatie.

Kun je op onderstaande drie vragen ‘ja’ antwoorden? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie voor isolatie.

1

Woon je in de provincie Drenthe of in de gemeente Hardenberg?

2

Zo ja, download dan de eigendomsinformatie van jouw huis. Dat doe je zo:

2

Log in met je DigiD

3

Klik links op ‘wonen’

4

Klik rechts op ‘bekijk kadastrale gegevens’

5

Klik op ‘eigendomsinformatie’ van uw woning

6

De eigendomsinformatie wordt nu als pdf gedownload

7

Sla het document op, je hebt het straks nodig bij het aanvragen van de subsidie.
3

Jouw inkomen per jaar noemen we het ‘geregistreerd inkomen’. Hieronder zie je hoe je jouw geregistreerd inkomen kunt opvragen.

2

Log in met je DigiD

3

Klik rechts op ‘Mijn gegevens’

4

Klik op ‘inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken’

5

Bij ‘2021’ zie je een bedrag staan. Dit is jouw geregistreerd inkomen.

6

De verklaring geregistreerd inkomen wordt nu als pdf gedownload

7

Is jouw partner ook eigenaar van het huis? Doorloop stap 1 t/m 6 dan ook voor jouw partners. Tel de geregistreerde inkomens bij elkaar op.

8

Sla de document(en) op, je hebt het straks nodig bij het aanvragen van de subsidie.

Let op: bij het aanmelden heb je een pdf nodig van jouw eigendomsinformatie (zie vraag 2) en jouw geregistreerd inkomen (zie vraag 3). Sla deze pdf’s goed op, je hebt ze later in het proces nog een keer nodig.

Kom je niet in aanmerking voor de subsidie voor isolatie? En wil je weten wat voor andere mogelijkheden er zijn om jouw woning te isoleren of energie te besparen? Neem contact op met provincie Drenthe via 0592-365555 of via post@drenthe.nl met als onderwerp ‘energiebesparing’.

Spelregels

Na jouw aanmelding, neemt de isolatie-adviseur contact met jou op. Samen regel je de isolatie. Je kunt twee soorten isolatie krijgen: spouwmuurisolatie en/of bodemisolatie. De isolatie-adviseur kijkt welke isolatie het beste is voor jouw huis. De isolatie heeft een maximale waarde van € 2500,-. Dat bedrag is meestal genoeg om de spouwmuur- of bodem-isolatie helemaal uit te voeren. Je hoeft dan zelf niks bij te betalen. Soms kan voor dat bedrag zelfs spouwmuur- én bodem-isolatie gedaan worden. Er is maar budget voor een beperkt aantal woningen. Het SNN voert deze subsidie uit in opdracht van de provincie Drenthe en behandelt alle aanvragen. Op de website van het SNN vind je ook de veelgestelde vragen over deze subsidie.

Meld je hier aan